Idag tänkte jag skriva om ett lite annorlunda ämne för bloggen, nämligen barn. Alla som har barn känner nog att man vill göra allt för att göra dem lyckliga och framgångsrika i livet. Men ibland är det svårt att veta exakt vad som är viktigt att göra och tänka på.

Att skjutsa barnen till träningen är ett måste!

skutjsa-barnen

Vi på USM2014 brinner som ni nog vet för träning och därför försöker vi (som har barn) få dem att testa olika sporter så de hittar något de gillar. Självklart ska man aldrig pusha dem hårt till träning utan det måste ju komma naturligt, vilket det gör om man är uppmuntrande.

Jag personligen vet flera fall där barn velat testa nya sporter, men föräldrarna har inte velat eller kunnat köra barnen till träningarna. Detta tycker vi är djupt olyckligt. Det finns lägen där det inte går men oftast kan man lösa det på ett eller annat sätt. Dina barn (under 18) har ingen möjlighet att själv ta sig till träningar långt bort, du måste ställa upp!

Jag minns så väl när jag själv var ung, min far ställde alltid upp på mig och körde mig till alla sorts olika träningar, matcher och liknande. Tack vare honom har jag idag ett stort intresse och kunnande inom sport och idrott. Jag är honom evigt tacksam.

Ställ upp för dem även om det är mörkt, halt och vinter!

Ibland är väglaget dåligt här i Sverige och det kan kännas tråkigt att köra till en bortamatch flera mil bort. I absoluta nödfall så låt bilen stå, annars ställ upp och gör det ändå!

För att köra säkert kan du istället vinterutrusta bilen med bland annat: extraljus för bättre sikt, dubbdäck och ett olyckskit med bra saker om något händer. Jag personligen investerade i ett par starka extraljus vilka gör att jag ser som i dagsljus på natten! En bra investering för min och mina barns säkerhet.

Slutsatsen är helt enkelt att ställa upp för dina barn, de har ingen möjlighet att utvecklas inom sport och idrott annars. För att inte tala om det sociala som är extra viktigt inom lagsporter. Riskera inte att ditt barn blir utsatt och mobbat i skolan bara för att hen aldrig tränar!

Jag tror att alla föräldrar innerst inne vill sina barn det allra bästa, men ibland inser man inte hur viktigt det är just med att skjutsa till och från träningen!

Tack för mig,

Magnus